zaterdag 20 juli 2013

hier word ik blij van!

                                                                           
                                                                               Lars,
                         broertje van Hidde, zonen van Jascha en Mintsje(dochter van Debbie). 

Kom je woensdagmiddag na een bezoek aan het AMC Cancer Centre , waarover straks meer, kijken naar de nieuwe stek van de familie Wagenaar die dus midden in een verhuizing zitten met kleinkind Lars tussen de dozen op de bank! Een breed lachend vrolijk mannetje! daar word ik heel blij van!
Oma Debbie is druk bezig in een "doortje' outfit de boel te soppen en Mintsje probeert in de chaos orde te scheppen dus stopa ( zo heet ik met dank aan Joep) daarna met Jascha nog wat meubels in elkaar gezet, pffff, al met al een hele gezellige middag met afronding op hun nieuwe terras met donnerkebab en alcoholvrij biertje.

De dinsdag daarvoor mijn 'gewone' dagbehandeling ontvangen in het Spaarne Ziekenhuis.
Bloedbeelden blijven stabiel dus we kunnen gewoon verder met de huidige medicatie.

.....woensdag was spannender! Ik had een intake voor de Stamceltransplantatiefase (SCT)
Dit gebeurt al in een vroeg stadium omdat deze intensive behandeling alleen plaats vind in Universtitaire Ziekenhuizen en eea goed ingepland moet worden. Dr Beeker (mijn hematoloog ) had gelukkig mijn hele dossier al aan hun gestuurd waardoor ik direct in dit geweldige centrum van het VU een constructief gesprek had met de specialist die dit soort behandelingen doet.
Uit dit gesprek bleek wederom weer de complexheid van mijn diagnose, wederom kwam er weer twijfel over welke stamcellijn er nu gevolgd moet worden. Ik zal weer niet iets bijzonders hebben.
Links is Kahler, rechts is Waldenstrom, gezien mijn bloedbeeldafwijking nijgt het meer naar Waldenstrom maar laten de recente onderzoeken zien dat het Kahler is.
Na overleg met de specialist (team Spaarne/VU) werkt geheel samen en daar heb ik alle vertrouwen in, gaan ze waarschijnlijk nog iets meer finetunen. De uitslag hierover verneem ik 31 juli!
Mijn huidige 4 cluster chemotherapie is verder geschikt voor beide lijnen, misschien met wat medicijnaanpassing maar blijft verder tot eind september hetzelfde.

Belangrijk feit wel: zware chemo tot einde jaar maar geen!!! stamceltransplantatie misschien gezien dit beeld! Dat zou heel fijn zijn, hoef ik niet 6 weken opgenomen te worden en het herstel daarna duurt minder lang!

afgelopen vrijdag mijn 'kleine' kuur weer ingenomen in het Spaarne, breed bloedbeeld laten prikken voor beoordeling de volgende cluster die 30 juli start.
Eerst een weekje 'vrij', wel alle andere pillen en kuren thuis slikken maar geen ziekenhuis.
Lekker met Deb leuke dingen doen en veel genieten.

Volgende week woensdag begin ik met een personal coach te sporten, dat wordt dus 6.30 op en 7.30 starten, heb er zin in. Daarover volgende keer meer!

geniet allen van de zomer,
later

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

vertel: