woensdag 10 juli 2013

de 1e behandelings cyclus


Vanaf maandag8/7 begonnen met een serie preventieve medicijnen!
speciaal weekdoosje gekocht met 4 segmenten per dag anders raakt papa in de war:

voor de freaks: Valacidovir en Co-trimoxaral (ontstekingremmers etc) en Fluconazol tegen de misselijkheid,daarnaast indometacine als pijnstiller en omeprazol tegen de maagzuren.
Verder in een speciaal schema voor 2 weken Dexamethason.
Proost!

dinsdag middag 9/7 13.30 voor de eerste keer op de behandel poli in het Spaarne ziekenhuis;
veel vragen natuurlijk en daardoor, buiten Anneke mijn behandelverpleegkundige, een hematoloog van de Hovonstudie en 1 van de oncologieverpleegkundige aan mijn stoel, zeer luxe,met wifi en in alle standen te verstellen en met een mooi uitzicht over de Hoofddorper polder , ook Aart Beeker (mijn oncoloog) kwam me nog even moed inspreken......wat een aandacht! heel lieve mensen allemaal, deed me erg goed.

chemo,
mijn behandelschema start met een opbouw van natriumcloride (spoelen) en metoclopramide (tegen misselijkheid en blaasontsteking) en daarna de chemo cyclofosfamide en dan weer spoelen, allen via een infuus, via injectie nog een lekker cocktailtje bortezomib.
Bovenstaande middelen krijg ik 2 maal per week met controle van gewicht-:) en bloed of papa het wel aan kan. Hele week lekker 3 x daags alle pillen slikken, vrijdag 12/7 weer terug voor tweede behandeling en bloedprikken, dan weet ik maandag 15/7 wat ik volgende week dinsdag weer voor dosering krijg.

na een uurtje met mijn lieve Deb weer naar huis, voelde met redelijk maar zij heeft toch maar terug gereden! in de middag veel trek en wat duizelig . verder eigenlijk ok. veel drinken(weinig of geen alcohol) en s'avonds een heerlijke maaltijd van mijn keukenprinsesje voorgeschoteld gekregen en (nog) met smaak een een glaasje wijn opgegeten.

heb gelukkig goed geslapen en vannochtend alleen met wat blaas en darm krampen en de duizeligheid om 9 uur mijn bedje uit. De koffie smaakt nu nog ok, heb begrepen dat gedurende de komende periode mijn 'smaak' wel geheel gaat veranderen.

al met al gaat het dus best goed, laten we hopen dat dat zo blijft!

later.......