vrijdag 2 augustus 2013

nieuwe start kuur en dagje efteling met de van de kook kanjers

Zaterdag jl. met de vrijwilligers en 'personeel' van eetcafe van de kook i.v.m. het jaaruitje naar de Efteling geweest. Ter info: Debbie en ondergetekende koken gemiddeld 1 x per maand bij de geweldige project voor en met mensen met een verstandelijke beperking! We hebben een fantastische dag gehad en veel gelachen! Bestuur, top geregeld en bedankt voor de goede zorgen. Voor diegenen die het nog niet weten even stukje historie:

Historie van Eetcafé Van de Kook

Stichting Eetcafé Van de Kook is opgericht in 1996 met als doel om een sociale ontmoetings-plaats en een werkervaringsproject te creëren voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze ontmoetingsplaats is met name van groot belang voor onze deelnemers en vaste gasten die wekelijks erg uitkijken naar de vrijdagavond bij Van de Kook.
De oprichters begonnen Van de Kook in hun eigen keuken. Inmiddels is het project gegroeid tot een echt restaurant met ongeveer 30 vrijwilligers en 10 deelnemers met een verstandelijke beperking.
Eetcafé Van de Kook huurt de ruimte in de Lutmastraat van Stichting Cordaan. In dit gebouw is het kunstencentrum van Cordaan gevestigd. Hier vind je de galerie, waar een grote verzameling kunstwerken te huur en te koop is. Het restaurant met de grote open keuken is ruim opgezet en smaakvol ingericht. Ook is er een kleine binnentuin waar je een drankje kunt drinken bij mooi weer.
Iedere vrijdag om 13.00 uur starten de koks en medewerkers met boodschappen doen en koken. Wij bereiden de gerechten met verse producten en ingrediënten die we elke vrijdag in de buurt inkopen. Vanaf 18.00 uur zijn de gasten welkom.

Ik zou zeggen ga het een keer proberen, ook als wij er niet koken!
Erg bijzonder en gezellig een drie gangen menu voor 9 euro!
Reserveren of meer info: www.eetcafevandekook.nl of info@eetcafevandekook.nl

Van Kahler naar Waldenstrom

Dinsdag gestart met de nieuwe kuur. Zoals al in mijn eerdere blogs uitgelegd blijkt na meer onderzoek toch dat mijn kanker meer Waldenstrom dan Kahler lijnen heeft. Hierdoor is de kuur geheel veranderd en zijn de schema's ook aangepast.
Ik krijg nu 8 kuren van 3 weken- 1 week chemo; rituximab,vincristine en cyclofosfamide  middels infuus op dag 1 en 5 dagen Prednisolon, daarna 2 weken rust om te herstellen.
De dag van infuus ongeveer van 10.00 tot 15.30 op mijn plekkie gezeten! omdat ik veel eiwitten toegediend krijg die heel langzaam ingebracht worden kost dit met name de eerste keer veel tijd, de volgende kuren zullen ongeveer 3 uur duren. De bijwerkingen zijn ook geheel anders, merk inmiddels dat ik snel moe ben, heb een beetje koortsgevoel en smaakverandering..... en de kans op kaalheid is groot! Voel me verder prima, zondag naar Hertsel de kapper om koppie maar alvast kort te knippen!
Donderdag weer heerlijk gesport met Danny, gaat goed en voel me daarna altijd heerlijk....gezonde spierpijn!

Debbie en ik gaan maandag a.s. lekker een weekje naar het huis van Ben en Lucia bij het plaatsje Cognac(zuid-west Frankrijk) Heerlijk uitrusten en verwend worden met lekkere hapjes en af en toe een glaasje wijn! Verslag volgende week.....

geniet van het mooie weer,
a bientôt