vrijdag 26 juli 2013

Heel goed Nieuws!

Heerlijk op een terrasje in Amstelveen met je schatje genieten van een lekker Bagel zalm, belt Aart Beeker( mijn hematoloog weten jullie nog wel) om mij vlak voor hij op vakantie gaat nog even bij te praten.......je eiwitten zijn gedaald van 58 naar 30 wat betekent dat de chemokuur goed aan slaat!

Maar hij heeft nog meer goed nieuws!

Zoals al in de vorige blog beschreven, had ik 1 1/2 week geleden een intakegesprek in de VU voor de stamcelafname waar wederom bleek dat het nog steeds moeilijk is om nu precies de afwijking van de kankercellen IGA enIGB en T te bepalen. Ze gingen toch nog dieper, meer micro,micro,micro naar de gen in het stukje bot wat ze van me hadden afgenomen kijken naar de myeloide en lymfoide stamcellen. Het is nl na de inductiekuur die ik nu volg belangrijk om te weten of ze de gehele stamcel of een deel af moeten breken en dit bepaald uiteraard ook hoe zwaar het wordt.

maar het is nu zeker! dat alleen mijn lymfoide stamcellen ziek zijn en dat houdt in : andere lange kuur maar geen!! stamceltransplantatie en da's heeeeeeeel goed nieuws!! maandag wordt mijn nieuwe behandelplan uitgelegd en dinsdag gaan we daarmee starten. Zeker is al dat deze kuur, die tot eind november duurt, geen 2x per week maar 1x per 3 weken dagbehandeling vergt, hetgeen betekend dat Deb en ik veel meer vrijheid hebben om leuke dingen te doen. Fantastisch toch.

Volgende blog meer hierover.

...Woensdag ben ik gestart met sporten onder begeleiding van een personal coach!
Ja,ja, Chang mag zowaar van de verzekering geheel op hun kosten privé sporten.
Via mijn sportschool, die er zeer van opkeken dat ze mijn weer eens zagen, ben ik in contact gekomen met............                            
                                                                  Danny Bekker

Danny is een zeer professionele topsportman en groot fietser( die tevens zeer begaan is met (beenmerg)kanker. Goed opgeleid en erg sociaal, een fantastische trainer die na zijn opleiding bij het Johan Cruyff College zich helemaal gespecialiseerd heeft tot wat hij nu is......

zijn profiel uit zijn site:
Sport is mijn lust en leven, een dag niet gesport is een dag niet geleefd. Als personal trainer en (sport)massagetherapeut sta ik dan ook voor jou klaar.Als topsporter heb ik mijn opleiding gevolgd aan het Johan Cruyff College. In 2008 kreeg ik uit handen van Johan Cruyff mijn diploma uitgereikt. In de jaren erna specialiseerde ik mij verder in de sport en ben ik nu o.a. fitness trainer, KNWU wielertrainer, Sportmasseur, Medical Taping specialist en TRX suspension Trainer. Met mijn kennis en ervaring kan ik jou dan ook een totaal pakket aanbieden. Niet alleen de hulp bij het trainen is belangrijk, maar ook het mentale aspect en de verzorging van het lichaam zijn ontzettend belangrijke factoren. Als topsporter heb ik geleerd tegenslagen te accepteren en deze om te buigen tot nieuwe kansen. In de meeste gevallen kom je sterker uit de strijd. Als trainer kan ik je dus optimaal ondersteunen tijdens een moeilijke periode. Sporten is mijn manier van leven. Het is geweldig om na hard werken een doel te behalen, daarom help ik jou graag om samen tot dat gewenste doel te komen.

Danny gaat op 14 september de Ventoux 4 x beklimmen voor het goede doel Ventoux4 cancer.
Debbie en ik hebben hem hiervoor al gesponsord, als jullie dat ook zouden willen, kijk even op zijn site, www.bekkersport.nl daar staat alles op. Mooi initiatief!

Heerlijk om je spieren te voelen op een manier die niet overbelaste gevoelens geeft, ik kijk uit naar de volgende sessie.

volgende week meer,
fijn weekend